Кои са анонимните търсачки в Интернет?Здравейте, драги приятели! Днес ще научите как да стартирате вашето пътешествие към Deep Net и анонимното търсене. 

Съществуват, така наречените Onion Search Engines, чрез които е възможно да направете едно голяяяяямо и анонимно търсене в уеб пространството, особено в тази част където остава невидима за обикновените браузъри и търсачки като Google, Bing, Yahoo, Ask и пр.

Като човек, който мрази да бъде следен и шпиониран от палавите ръце, подбрах за вас малко материал, предназначен за вашата сигурност, анонимност, поверителност и човешки права.

По-долу ще посоча няколко търсачки, които не следят и събират данни за вашата лична информация, местоположение, интереси и търсения. Надявам се да ви харесат и без да забравя, бих искал да уточня, че няма определена класация, подредил съм ги на воля.

http://hss3uro2hsxfogfq.onion/ - NOT EVIL 
https://3g2upl4pq6kufc4m.onion/ - DUCKDUKGO (https://duckduckgo.com/ - clearnet! тази версия, може да използвате и чрез нормален уеб браузър) 
http://msydqstlz2kzerdg.onion/ - AHIMA FI (https://ahmia.fi/ - clearnet!) 
http://xmh57jrzrnw6insl.onion/ - TORCH 
http://gjobqjj7wyczbqie.onion/ - CANDLE 
http://grams7enufi7jmdl.onion/ - DARKNETS MARKET SEARCH

Както си спомняте вече ви споменах за Tor Browser - браузър създаден за анонимност и поверителност! Само чрез този инструмент ще можете да влезете във сайтове, които завършват с домейн разширението .onion

Може би вече го знаете, но все пак аз трябва да кажа, бъдете внимателни и използвайте винаги VPN (virtual private network), ако е възможно добавете и Proxy, когато правете търсене и сърфирате в Deep Net. 

Не разкривайте вашата самоличност и не давайте повод за идентификация. Считам, че сте умни, затова няма да удължавам мухабета.

За ваше улеснение и комфорт, директно ще посоча прокситата:

http://bgproxy.net 
http://facj5l7pgk6ekxgw.onion/p/ 
http://www.justproxy.co.uk/

Ако съм бил полезен със статията, това би било голямо удоволствие и чест за мен. Приятно и анонимно сърфиране! ...още веднъж, умната!?

Статията е създадена благодарение на AdoBiz.

Коментари