Как да запазите своята анонимност и сигурност онлайн без помощни програми и инструменти?

Снимка: Pixabay

Здравейте скъпи читатели!

Днескашната статия има за цел да ви уведоми за методите, чрез които можете да запазите своята анонимност и сигурност онлайн само с няколко простички и елементарни стъпки. Хайде да видим какви са те. :)

1. Не качвайте ваши реални снимки. 

Може да използвате всичко останало за идентификация, но не и снимки на други личности, едно че не е приятно и второ, че нарушавате закона. Разбира се нещата стоят другояче, ако вече имате разрешение за това или пък лицето е публичен символ. Коли, котки, тигри, хипопотами, шимпанзета, жаби, гущери и пр. са във свободно приложение. :)

2. Не използвайте реалното си име в никакъв случай, също никнейм и потребителско име, които могат да доведат до определяне на личността ви. Името на вашият домашен любимец също не е добър избор, защото може да послужи като жокер.

3. За нищо на света не споделяте лична имформация. Много пъти съм ставал свидел как хората открито споделят новоиздадената си лична или шофьорска книжка, което е в случая е направо ужасно. В кибер пространството е пълно с хакери и подобни, които жадуват за това.

4. Не споделяте информация за местата, които посещавате, където сте били и къде ще отивате. Някой, който иска да ви нарани със сигурност ще се опита да го направи.

5. Не се доверявайте на всички! Светът от космоса изглежда красив, но вътре е пълно с боклуци!

Това е засега. Ако се сетя за още, ще разширя тази тема, но бих се зарадвал, ако и вие вземете участие в коментарите.

Ако желаете подобни текстове и за вашия сайт, може да посетите AdoBiz за повече информация.

Коментари