Tor Browser - Aнонимност и поверителност


Поверителността и анонимността е важна част от живота ни, особено, ако сте Итернет привърженик. Много хора не вземат под внимание тяхната сигурност в кибер пространството, но явно нямат представа колко опасна може да бъде тази среда. 

Днес ще ви запозная с един уеб браузър, който е предназначен и създаден специално за тази цел - поверителност и анонимност.

Tor Browser е много полезен инструмент за тези, които искат да запазят своята лична информация и местоположение, използвана е както от обикновени хора, така и от журналисти чиито комуникации трябва да останат анонимни и секретни, организации, колеми компании, активисти и т.н.

Живота ни в кибер пространството е често под наблюдение и шпионаж от различни държавни организаци и правителства, също и хакери. И това всичко става без вашето разрешение, казано в прав текст - нелегално! Аз съм твърно против тази дейност и точно тук привилегията на този браузър е под значение.

Системата и процедурата на дейност на Tor Browser е изключително сложен за разказване, но ако сте любопитни хора, също като мен, може да посетите сайта им за повече информация относно проекта.

Браузърът не само пази вашата лична информация като IP и местоположение, но служи и като инструмент за сърфиране в Deep Net (скритият интернет) и отключване на определени сайтове, блокирани във вашата държава и местоположение, от страна на правителствата/организациите.

В държави, където има Интернет цензура Tor Browser отново намира приложение. Ако държите на вашата поверителност и искате да останете анонимни в уеб пространството, горещо ви препоръчвам да посетите страницата на Tor Project и се запознаете с тази тема.

Ако тази статия ви е харесала, може да си поръчате подобен и за вашия сайт. Каня ви във AdoBiz


Коментари